Elektro gravel - pro koho je určený a jedná se o nejuniverzálnější kolo na trhu?

Nejdříve si pojďme říct, co můžete od kola typu gravel očekávat. Jedná se o šikovného univerzála na asfaltové silnice, šotolinové cesty a zvládne i náročnější terén v přírodě. Zkrátka pokud nehltáte jen silniční kilometry, ale chcete i sjet na boční pěšinky, je pro vás gravel to pravé.

U nás ve 4Everu elektrokolům věříme. A protože sledujeme vývojové trendy, spojili jsme dohromady to, co se těší v posledních letech největší oblibě, tedy elektropohon a gravel v jedno kolo. Zkrátka 4Ever Together. 


Elektrogravel - kolo do města i do přírody.

 

Pro každého, kdo chce lehké elektrokolo


Častým problémem elektrokol je jejich vysoká váha. Je to způsobené tím, že elektromotor s akumulátorem zkrátka něco váží. Naštěstí elektrické gravely patří mezi nejlehčí elektrokola na trhu. Například pro náš model Engrave jsme využili lehký pohon FSA System HM. Jde o zadní nábojový motor s kroutícím momentem 42 Nm a baterií v rámu o kapacitě 252 Wh. Tato kombinace nám dovolila nepřesáhnout celkovou hmotnost kola 15 kg. Díky tomu má 4EVER Engrave velmi podobné jízdní vlastnosti jako lehký gravel bez motoru. Nižší váha kola navíc šetří kapacitu baterie, protože motor nemusí vynakládat tolik síly na zrychlování.


Díky nízké hmotnosti kolo přenesete přes obtížný úsek.


Pro každého, kdo toho touží více uvézt

 

Gravelbiky jsou skvělé prostředky k bikepackingu, tedy cestování na kole s malými zavazadly. Ne každý má však fyzičku na to, aby uvezl naplněné brašny a nosiče. S elektro gravelem dřina odpadá. Síla motoru vám pomůže s náročnými rozjezdy naloženého kola a nebudete se trápit ani do kopců. Na našich modelech 4EVER Engrave jsme mysleli na všechny důležité montážní body pro brašny, nosiče a košíky na láhev. To vám dá svobodu. Hlídat si musíte pouze dojezd, ale výhodou je, že při bikepackingu snadno přibalíte nabíječku nebo přídavnou baterii. 


Během vytváření tohoto modelu jsme mysleli na umístění brašen a lahví.


 

Pro každého, kdo chce ušetřit čas

 

Na běžném gravelu se dokážete díky nízkému valivému odporu pneumatik a lehkosti kola pohybovat velmi efektivně. Někomu, kdo však volný čas hledá těžko, to nemusí stačit. Věřte, že vás spojení výkonu s agilní konstrukcí rámu zrychlí neskutečně. Elektro gravel je určitě ve výsledku lepší než MHD. Z práce zvládnete bleskově uniknout a po cestě domů si třeba ještě střihnout nějakou tu zábavnou pěšinku.  


Skladnou nabíječku přibalíte do batůžku a můžete nabíjet kdekoli.

 

Jedná se o nejuniverzálnější kolo na trhu? 

 

Za nás zazní jednoznačné ANO. Gravel biking je sám o sobě zábavný. Přidejte k němu sílu elektrického motoru s příjemným dojezdem a získáte ještě více možností. Hrejte si s intenzitou asistence pohonu a určujte, v jakém tempu se ponese vaše vyjížďka. Na nespočet úchytů připevněte bagáž a vyražte na své vlastní, klidně vícedenní dobrodružství. Věříme, že na cestách potkáte další cyklisty z naší 4Ever rodiny.   


S šikovným univerzálem se dostanete i do vyšších kopců.


Projeďte se s našimi koly ENGRAVE PRO a ENGRAVE FLAT prostřednictvím videa.


https://www.youtube.com/watch?v=sQ0Di_zstNc