Kapka4ever - zdoláte výzvu dlouhou 150 km do 24 hodin?

Přijměte výzvu a překonejte trať dlouhou 150 km! Projekt Kapka4ever je zpět s druhým ročníkem unikátní terénní cyklistické výzvy, která Vás provede těmi nejkrásnějšími místy Valašska. Start i cíl jízdy jsou opět u hotelu Kapka resort ve Lhotě u Vsetína. 


Startovní a zároveň cílová brána u Kapka resortu.
 

JAK VÝZVA PROBÍHÁ? 

 
zaregistrujte se v naší APLIKACI
✅ vyjeďte na trasu kdykoli mezi 15. 5.-15. 9. 2024 a projeďte všechny GPS body do 24 hodin
✅ radujte se z úspěchu, dobrého výkonu a pamětní medaile


Pamětní medaile pro rok 2024.


CO VÁS NA TRASE ČEKÁ?

 
Cyklistická trať Vás provede nejkrásnějšími zákoutími Valašska. Trasa je vytyčená přes  místa jako Vařákovy paseky, přehradu Bystřička, Lázy, Vizovice, Hošťálkovou až k rozhledně Doubrava. Na těchto místech si nejen odpočinete, ale také se pokocháte úchvatnými výhledy na Valašsko.
 
Stejně jako loni budeme rádi, pokud s námi budete sdílet Váš foto report z cesty. V případě zaslání svých fotek zároveň udělujete souhlas, že mohou být použity pro vytvoření pamětní desky, reportáže a další materiály z této události. Úspěšní absolventi Kapky4ever budou zveřejněni na pamětní tabuli na zdi Kapka resortu i s fotkami z výzvy. 


výhled na přehradu Bystřička, zámek Hošťálková, rozhledna Maruška, mlýn Medůvka


Přestože má výzva především sportovní charakter, nezapomínejte na pravidelné přestávky. K těm můžete využít jeden z 10 kontrolních bodů na trase. Body jsou patřičně označené a aplikace je bude snímat automaticky. Přesto se musíte ocitnout v dostatečné blízkosti bodu. Princip snímání souřadnic ukazujeme v tomto VIDEU.


Orientační kolík je označený výrazným odstínem růžové barvy.


Závod je primárně určen pro cyklisty na elektrokolech. Pro ně jsme připravili dobíjecí stanice. Jejich umístění naleznete na mapě v aplikaci. Nezapomeňte proto přibalit nabíječku jak pro mobilní telefon, tak pro Vaše elektrokolo.


CO SI VZÍT S SEBOU?


Sportovní výkon podpořte vhodnými doplňky stravy, např. hořčíkem. Mějte po ruce i hroznový cukr, díky kterému rychle doplníte energii. Nezapomeňte na to, že v kopcovitém terénu se počasí může rychle měnit, takže si sbalte tenkou mikinu či větrovku. První pomoc v podobě příruční lékárničky je nedílnou součástí každého závodníka. Myslete i na výbavu svého kola - základní opravářskou sadu. V neposlední řadě přidejte k výbavě nabíječku pro Vaše elektrokolo.

 

Mapu si zobrazíte v aplikaci.


5 ZAJÍMAVOSTÍ O KAPKA4EVER

1️. loňského závodu se zúčastnilo cca 60 cyklistů, z toho výzvu dokončilo 39 závodníků

2️. trať je vedena po standardně používaných cyklotrasách, značených stezkách a veřejných komunikacích

3️. závodem výzva nekončí - na začátku kalendářního roku probíhá setkání účastníků

4️. přestože je závod uzpůsobený pro elektrokola, můžete jej absolvovat na standardním šlapacím kole

5️. když zdoláte výzvu 3x za sebou, získáte ocenění Zlatá kapka

 

KAM DÁLE

 

Sledujte pokroky ostatních závodníků a informace ve FB skupině Kapka4ever - výzva na 150 km

 

Přečtěte si podrobné informace k registraci do závodu na webu Kapka resort.